keskiviikko 12. elokuuta 2015

"Taking steps is easy, standing still is hard"

Agilityä, paimennusta, luonnetesti, pentusuunnitelmia, varasuunnitelmia, pentutreffejä, lenkkeilyä, marjastusta, minilomailua, muuta tekemistä ja ihan vaan olemista. Niistä on kunnon kesä tehty. :)

Me saatiin vihdoin eräänä iltana avattua agiliiton sivut ja ilmottauduttua kisoihin! Lähdettiin tamskin iltakisoihin sellaisella kokoonpanolla, että ykkösiin pääsivät ekakertalaiset (Kone ja Ingrid) yhdelle radalle ja kakkosiin Torri ja Rheda molemmille radoille ja Flint vain agiradalle (hyppyradalta oli luva jo). Ingrid meni Helmin kanssa, koska he ovat yhdessä myös treenanneet tämän kesän ja minä Koneella. Maalaiskoira-Inkuralla meni startti lähinnä kaikkea uutta ihmetellessä, mutta muutamia hyviä pätkiä oli radalla myös! Koneella rata meni vauhdikkaasti ja ihan sitten jokainen este, mitä tuomari oli radalle suunnitellut, ei mahtunut meidän kuvioihin. Hupiajeluksihan se sitten meni. :)
Kakkosissa aloitin Flintillä ja ties kuinka pitkän (kenestäkään riippumattoman) kisatauon jälkeen sain nautiskella menosta sellaisen koiran kanssa, joka korjaa kaikki omat vihreeni ja lukee samalla varmaan ajatuksetkin. Nolla napsahti ja yhdestä (huonon ohjauksen aiheuttamasta) pyörähdyksestä huolimatta voitto tuli kotiin! Torrin kanssa en sitten ihan ollut samalla aaltopituudella. Ensimmäisen virheen jälkeen alan vain roiskimaan, enkä näytä kunnolla esteitä vaan heitän koko jutun ihan hälläväliä-tyyliseksi. Eihän se nyt niin paha ole, kun koiralle suuttuminen (sitä näkee vielä tänäkin päivänä, että omasta ohjausvammasta syytetään koiraa), mutta silti koirat ansaitsevat kunnon ohjauksen loppuun saakka. Tässä siis haaste itselleni. Riitalle tuli pieni keppirytmihäiriö lopussa ja minä taas sössin kepeille lähetyksen ihan tyystin, sen kanssa päästiin kuitenkin ihan hyvillä fiilareilla maaliin. :)
Toisella radalla vedettiin Torrin kanssa samaa köyttä. Eri suuntiin. En päässyt varmaan Flintin kanssa fiilistelystä yli koko päivänä, koska oletin Torrin osaavan samat asiat kuin itseään puolet vanhemman isukkinsa. Torri ansaitsee jotain parempaa kuin minun toilailuni, joten se on nyt Helmin ohjauksessa. :) Riitan kanssa meni radalla kaikki oikeastaan niinkuin suunnittelinkin ja saatiin nolla, jolla tultiin toisiksi.

Kesäkuussa käytiin Torrin kanssa luonnetestissä, jonne tuli Helmi taustatueksi sekä Janita Minin kanssa. Minun, kuten kaikkien muidenkin meidän kanssa aikaa viettävien silmissähän Torri on oikea bitch, joka ei kavahda mitään. Testitulos oli tällä ennakkoasenteella "hieman" yllättävä. Torri onkin toimintakyvytön ja pehmeä, joka kuulema luottaa minuun kuin muuriin. Kyllähän me ollaan tiiviisti Torrin koko elämä vietetty yhdessä ja harrasteltu vähän sitä sun tätä ja Torri on joka ikisenä päivänä näyttänyt ominaisuuksia, jota saattaa odottaa koiralta, jolla on pokkaa. En ole ajatellut, että tänä aikana Torri onkin kasvattanut minusta itselleen self-guardia. Vaikka siis sen minä tiesin, ettei se minua nakkikikkarijonossa oikeasti puolustaisi, että kyllä minä ihan itse saisin turpakäräjäni siellä selvitellä. Mutta ettei se muka kykenisi mihinkään ilman minua. Jännää! En minä kuitenkaan koskaan sen kanssa ole siellä lammaslaitumella kyyryssä kyylännyt uhittelevien lampaiden edessä, vaan ihan arvon lady on saanut itse tilanteista selvitä ja niin se on tottavie aina selvinnytkin. Jo nuorena. "Testikrapulan" jälkeen olen edelleen sitä mieltä, että Torri on bitch, joka ei kavahda mitään meidän elämässä, mutta sitä en voi väittää, etteikö sen bitchmäisyys ja kavahtamattomuus riippuisi minun läsnäolostani. ;)
Pisteet ja osa-alueet:
Toimintakyky -2
Terävyys +1b
Puolustushalu +1
Taisteluhalu +2a
Hermorakenne +1b
Temperamentti +3
Kovuus -2
Luoksepäästävyys +2a
++Laukauskokematon 
Yht. +86

Janitalle ja Minille pisteitä kertyi seuraavasti:
Toimintakyky -1
Terävyys +1b
Puolustushalu -1
Taisteluhalu +2b
Hermorakenne +1b
Temperamentti +3
Kovuus+1
Luoksepäästävyys +3
++Laukauskokematon 
Yht.+138

Kesän ekojen agikisojen jälkeen innostuttiin ja ilmoittauduttiin seuraaviinkin. Ne oli vuorossa takuilla viime viikonloppuna. Tällä kertaa ykkösiin pääsi ekakertalaiseksi Kari luonnollisesti Helmin kanssa ja depytointi sujuikin varsin kivasti! Ekalla radalla pientä informaatiovajautta radan jatkuvuudesta, mutta seuraavalla radalla he teki jo varsin meneväistä ja sujuvaa rataa. Tuloksilla ei vielä tällä erää juhlittu, mutta tästä jos mistä on erittäin hyvä jatkaa! :) 
Itse olin Flintillä ja Rhedalla kakkosissa. Riitan kanssa meillä yhteys katkeili ja se tarkoittaa hyvin usein sitä, että Riitta alkaa sikailla, jos ei saa kunnon ohjeita. Se tuli renkaan välistä kahdesti ja ei se rata nyt muutenkaan mennyt niin sujuvasti, kun rataantutustumisessa vaaleanpunaiset linssit silmillä ajattelin. 
Flint jatkoi samalla "korjaa typerän ohjaajan mokat ja lue ajatukset" -asenteella ja tarjoili meille jälleen nollan ja kruunasi sen voitolla. Se tosiaan oli yksin Flintin ansiota. Minä yritin vain parhaani mukaan olla olematta radalla tiellä ja koska sekään ei minulta aina onnistu, niin toiseksi viimeisellä esteellä yritin vielä vähän sabotoida meidän rataa ja keksin sitten hätäohjauksen, joka meinasi tosiaan tuoda meille nollan sijaan hyllyn. Kiitos Flintin ja jonkun hyvän tuurin, päästiin tästä feilauksesta yli. Tämän nollan myötä Flintistä tuli kolmosluokkalainen. Sanoinkin sitten pian kisojen jälkeen Helmille, että haluan nopeasti uudelleen kisoihin, jotta saan pyllähdettyä takaisin maanpinnalle Flintin kanssa. :)
Riitalla ja minulla ei myöskään toinen rata onnistunut ihan nappiin. Putken päätä ei lady löytänyt millään ja toki siinä olisi ollut varaa sitä ohjaustakin siihen kyseiseen tuubiin parantaa... Kun siitä selvisimme, jatkoimme radan kuitenkin hyvillä mielin maaliin. 

Heinäkuun lopussa treffattiin Päättymätön bortsukasvattien kanssa ja elokuun alussa Päättymätön shelttikasvattien kera. Paljon kiitoksia kaikille mukana olleille, päivät oli oikein mukavat ja teitä oli ilo nähdä! Kaikista pentueista (paitsi A:sta eli ainoasta sakemannipentueesta) pääsi paikalle ihmisiä! Se oli mahtavaa!
Tässä muutama kuva, kiitos kaikille kuvaajille! 
 P-pentueesta paikalla oli P. Päivänsäde "Pii" (, joka kantaa masussaan seuraavia Päättymättömiä), P. Puhti "Raki" sekä P. Pilke "Pilke"
 T2-pentueesta paikalla oli P. Tuuri "Inkeri", pappa-Flint, P. Teho "Lari", äiti-Torri, P. Tiima "Armi", P. Toive "Freya" ja P. Taito "Monty"
 Ki-pentueesta paikalla oli äiti-Kone, P. Kiusa "Rex", P. Kitka "Töppö" ja isä-Flint
 J-pentueesta paikalla oli P. Jekku "Myy", P. Jäynä "Elias" ja P. Juoni "Jussi"
 Ja tässä puuceiden ryhmäkuva!
Kuvassa yllämainittujen lisäksi on Saimi & Gere sekä niiden kaksi pentua Gero ja Ebba ja lisäksi Taisto.

 O-pentueesta paikalla P. Onni "Hekku" ja äiti-Åna
 E-pentueesta paikalla P. Energia "Rheda" ja P. Elämänilo "Sidi"
 T-pentueesta paikalla mummo-Åna, äiti-Tempo, P. Tuuli "Mini" ja P. Taika "Loru"
 R-pentueesta paikalla P. Ruska "Frida", P. Riemu "Riemu", äiti-Rheda ja P. Roihu "Roihu"
 Shetlantilaisten ryhmäkuva ja mukana myös Lännen traktori-kaivuri as we all can see. ;)
Kuvassa mukana yllämainittujen lisäksi Latviantuonnit Ingrid, Sydney, Tom ja Martha sekä "pikku"miehet Micke ja Poju sekä tummuvahvistuksena Gitte ja minimaalista saksalaista eli Kiriä unohtamatta :)

Näin on saateltu tämä blogipäivitys päätökseensä. Seuraavaa odotellessa...?
Pentusuunnitelmista voi tässä kohtaa lukea lisää kotisivuiltamme, jotka muuten saatiin kesän alussa "ruotuun" ja siirrettyä myös bloggerin palvelimelle. Ne löytyy tätä nykyä osoitteesta http://paattymatonkennel.blogspot.fi - tervemenoa vierailemaan! Toivottavasti pentublogikin saisi herätä pikapuoliin tauoltansa. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti