sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Joulukuun korkkauskisat

Mihin ihmeeseen tämä vuosi on kaikonnut? Vaikka vielä ei olekaan tämän "voi härregyyd kuinka meni taas vuosi nopsaa" -päivityksen aika, niin silti.. JOULUKUU.
Tästä seikasta huolimatta lähdettiin Saimin, Flintin ja Rhedan kanssa perjantaina kohti Seinäjokea ja siellä suunnattiin Minnan luo loisimaan. Menomatkalla oli hyvä taivastella, kuinka lähes kaikki autoilijat oli aivan suunnattoman sekaisin pienestä myräkästä - apuva! No olihan se tuuli navakkaa ja jotain valkosta hilseennäköistä tihkusi. Talvi siis jälleen yllätti autoilijat, niinhän se aina menee.

Seuraavana aamuna kello soitti taas aamu-uniselle hyvin aikaisin, mutta kiitos erittäin lyhyen ajomatkan kisapaikalle (alle 5 min), sai ottaa aamutoimet suhteellisen rennosti. ;) Päivän kisasuoritukset aloitti Saimi ja radalta tultiin vitosen saattelemana pois. Harmi, että minulle on vieläkin arvoitus se, että mistä se saatiin, mutta ei anneta pikkuseikkojen häiritä. Seuraavana vuoroon Flint ja jälleen vitosella maalissa. Se tuli (ainakin omasta mielestäni) yhdestä pyörähdyksestä, joka taas johtui hitaasta ohjauksesta kas kummaa. Mediluokassa toikkaroi Rheda, joka samalla siis kisasi ekoissa virallisissa kisoissaan ikinä. Tuloksena jälleen 5, koska selvästi olin kiintynyt vitosen arvoisiin suorituksiin. Se tuli pyörähdyksestä ennen putkea, koska yllättävästi se ei ollutkaan kisoissa niin putkiin hakeutuva kuin treeneissä - selvää kokemattomuutta, vaan mitäs muutakaan? Seuraava yllätys tuli tuloksia lukiessa: Flintille sija 1. Saimille sija 2. ja Rhedalle sija 3. Olen aina pitänyt Saimia nopeampana kuin Flinttiä, mutta kello kertoi muuta. S saa varmaan radanteon näyttämään vain niin nopsalta kaikessa kiihkeydessään, lyhyine koipineen ja paksun kroppansa kera ;D
Seuraava rata oli hypäri ja se meni tasaisesti prinkkalaa kaikkien kanssa. Mitään tekemistähän ei ollut sillä, että maxien kanssa tutustuin viimeiseen putkeen väärin.. Mutta jotta totuuden torvisoundi pysyisi läsnä, niin olihan se peli menetetty jo ennen sitä. Rheda oli myös hukassa heti toiselta esteeltä lähtien, jonka jälkeen ohjasinkin sen ihan hukkaan. Hiphei!
Vikalle radalle lähdettiin "ei mitään menetettävää" -asenteella ja Saimin kanssa hyl loppumetreillä (tyhmä ohjausvalinta), sitä ennen oli alla kielto ja rima. Se siis ohitti ensimmäisen esteen, enkä tietääkseni mitenkään erityisen huonosti sitä jättänyt? Ihmeellinen aivoherneen lakisääteinen kaffepaussi tuli siinä kohtaa..
Flint meinasi karata lähdöstä, pudota puomilta ja A:n alastulokin oli mallia läpijuoksu, mutta näistä meinauksista huolimatta päästiin maaliin nollan kera, joka oli luokan ainoa siispä nollavoitto plakkarissa ja se kauan odotettu siirto kakkosiin! :) Rakas pieni!
Rhedan kanssa päivän viimeinen suoritus oli hyvin lähellä nollaa, mutta sitten ylisosiaalinen shelttilapsi käväisi putken takana morjestamassa ratatyöntekijää ja se oli sitten siinä. Mutta ei se mitään, ei se kaukana ollut, joudun vaan jatkossa sitä hieman yliohjaamaan kisatilanteissa siihen asti, kunnes se ampuu mm. putkiin samalla varmuudella kuin treeneissä. Huiman tulostason ansiosta Rheda kuitenkin voitti tuolla vitosellaan.

Olen äärimmäisen tyytyväinen kaikesta huolimatta kaikkiin karvalapsiin. Jäi oikeen hyvä fiilis! Supersuuret kiitokset Minnalle meidän huostauksesta!

Illalla suuntasin vielä hallille treenaamaan Martan ja Venlan. Sitten alkoi vielä enemmän harmittamaan, ettei Martta päässyt aloittamaan vielä noissa karkeloissa omaa kisauraansa, mutta ehtiihän tuo! :) Venla oli hauska, se rakastui puomiin ja A:han ihan vallan. Putki oli kans superkiva.. suoritustyyli vain aavistuksen väärä, kun lady vaan halusi pomppia sen päällä.. Onneksi ei ole vakavaa! :D


Loppuun vielä Flintin nousuradan video, jonka kuvasi Helmi:

3 kommenttia:

 1. Totta turiset, tämä vuosi meni ihan älytöntä vauhtia ja välillä pitää ihan miettiä että miten VOI olla jo joulukuu!! Ja onnea kisamenestyksestä! Hyvin lähti teillä agilityt taas käyntiin!! Onnea erityisesti Flintin noususta ja toivottavasti törmäillään kisoissa kevään mittaan!
  Meilläkin on nyt itsenäisyyspäivänä Uunon kanssa kaksi starttia Janakkalassa, ihan jännittää että miten meillä sujuu kun treenit on taas ollut sellaista vuoristorataa, välillä tosi hyvin ja välillä tosi heikosti... en olekaan sitten treenannut kuin sen kerta viikkoon sm-ryhmän treeneissä koska minusta vaan tuntuu että meille sopii paremmin tällainen kevyt treenaus. Ja onhan tässä nyt syytä kevennelläkin loppuvuotta kohden kun mennään... :)

  T. Katja ja Uuno

  VastaaPoista
 2. Jatkan vielä tuosta videosta että tosi hienosti menee Flint! Se on kyllä monipuolinen jannu. :)
  Ja onpa hienon näköinen halli tuolla Seinäjoella, pitäisi itsekin lähteä vähän etäämmälle kisoihin ettei olisi aina nämä samat hallit, mutta lähdetäänhän me nyt Janakkalaan... on sekin vähän kaukana... :D

  T. Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja kommenteista!
   Teillä menee varmasti kisat hyvin! Älä ressaa, äläkä ota paineita, vaan annat mennä vaan, niin eihän siitä voi tulla kuin hyvää jälkeä. :)

   Flint on kyllä monitoimimies, varmaan sillä olis talentteja muissakin lajeissa, mutta harmi, ettei kukaan ole keksinyt vuorokauteen enempää käyttötunteja.

   Seinäjoen Wallsport on kyllä ensiluokkainen halli! Pisteet myös pohjasta, se on yksi niistä harvoista, jolla ei edes Tempo liukastele - sillä kun on tapana heittää kuperkeikkoja lähes kaikilla muilla paitsi maapohjilla. :)

   Poista